Historie

De tafeltennisclub werd gesticht in 1957 als onderafdeling van de oud-leerlingenbond van de Broederschool (Broeders van de Christelijke scholen), Mandellaan 170 te Roeselare.

De oprichters van de club waren:

VOORZITTER : Paul Dumoulin

1ste ONDERVOORZITTER : Cyriel Debeuf

2de ONDERVOORZITTER : Marcel Devriendt

SECRETARIS : Joseph Wybo

SCHATBEWAARDER : Julien Allossery

De aansluiting bij de Koninklijke Belgische tafeltennisbond gebeurde op 8 oktober 1958 onder de benaming: T.T.C. VERBROEDERING met als stamnummer FOC 48.

T.T.C. Verbroedering is gestart in 2de provinciale met 14 aangesloten leden.

De club veranderde van naam in 1968 en werd T.T.C. Dumoufloor Roeselare.

De naamsverandering had te maken met de hoofdsponsor en tevens voorzitter van de club Paul Dumoulin (vloeren Dumoulin). Door het afhaken van de sponsor in het seizoen 2001-2002 kreeg de club zijn huidige naam, nl. T.T.C. Roeselare.

In de competitie speelde de club een 15 tal seizoenen in 3de nationale. Het hoogst aantal ingeschreven leden bedroeg 52 competitiespelers en nog een tiental recreanten. Het hoogste aantal ploegen (seizoen 2001-2002) bedroeg 10, namelijk 8 herenploegen, 1 damesploeg en 1 veteranenploeg.

Op gebied van organisaties heeft de club ook enkele mooie pluimen op zijn hoed. Eind de jaren 60 begin jaren 70 organiseerde de club jaarlijks een nationaal tornooi. Later heeft de club nog verschillende malen de Provinciale Kampioenschappen georganiseerd maar top of the bill was de organisatie van de Belgische A Kampioenschappen (seizoen 2000-2001) in de spiksplinternieuwe sporthal op Schiervelde met als winnaar Jean-Michel Saive.

T.T.C. Roeselare speelt nu in het parochiaal centrum St Michiel Kattenstraat 29 te Roeselare. Geïnteresseerden zijn altijd welkom.

Volledige geschiedenis

Deel 1